×

Cookie beállítás

Tamogatások

A kedvezményezett neve: Purecon Plus Kft.

A fejlesztés tárgya, célja: Komplex vállalkozásfejlesztési beruházás a Purecon Plus Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 89 067 070 Ft,

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

Jelen projekt célja a vállalkozás építési, kivitelezési kapacitásának és minőségének fejlesztése. A cég az alapítása óta foglalkozik távhővezeték rendszerek tervezésével, időközben a partnerek részéről igényként merült fel a rendszerek alapját képező csővezetékek kereskedelme. A fentiek alapján logikus lépés volt a kivitelezési munkák bevezetése is a tevékenységek közé, így biztosítva a teljes folyamatot a tervezéstől kezdve a szállításon át a kivitelezésig.

Beszerezni kívánt eszközök:
 
MECALAC 8 MCR univerzális munkagép: találékony kombinációja egy kotrógépnek és egy rakodógépnek, amely a vállalkozás által végzett távhővezetékek kivitelezési munkáihoz szükséges. A jelenleg már megrendelt, illetve a jövőben várható megnövekedett számú megrendeléseket a cég a jelenlegi gépparkjával már nem képes kiszolgálni, ezért szükséges a kotró-rakodó beszerzése. Az eszköz új, korszerű technológiával rendelkezik, megfelelő munkakörülményeket biztosítva a gépet kezelő munkavállalók számára, illetve lehetővé teszi a hatékony, gyors, szakszerű munkavégzést. A gép a megfelelő szerelvények alkalmazásával anyagmozgatásra és tereprendezésre is alkalmazható.

MECALAC 11 MWR univerzális gumikerekes munkagép: ugyancsak a cég által végzett távhővezetékek kivitelezési munkáihoz szükséges berendezés. Az új, korszerű technológiával rendelkező gép lehetővé teszi a hatékony, gyors, szakszerű munkavégzést, illetve megfelelő munkakörülményeket biztosít a gépet kezelő munkavállalók számára. A gép a megfelelő szerelvények alkalmazásával anyagmozgatásra és tereprendezésre is alkalmazható.

HÜRNER 630 CNC ECO 2.0 hegesztőgép: a jelenlegi és a jövőbeni kivitelezési munkák során jellemzően 5 rétegű műanyag csőrendszerek összeillesztése, kiépítése teszi ki a megrendelések jelentős részét. Ezen hegesztőgéppel kivitelezhető, hogy a csövek 5 rétege pontosan illeszkedjen; ez a megoldás és ez a mérettartomány (315-630 mm külső átm.)  más hegesztőgéppel nem érhető el.

A fejlesztés helyszínéül szolgáló ingatlan, a 2100 Gödöllő, hrsz. 8071/18. alatt található székhely jelenlegi is alkalmas a cég által végzett összes gazdasági tevékenység megvalósítására, azonban a működési, fenntartási költségek jelentős csökkenését lehet elérni a következő, korszerűsítést eredményező beruházási elemmel: napelemes rendszer telepítése: a 32,8 kWp névl. teljesítményű, monokristályos rendszer hozzájárul az épületben folyó gazdasági-termelési folyamatok villamosenergia-ellátásához.

A projekt megvalósításának hatására a vállalkozás megrendeléseinek száma és ezáltal ügyfélköre is bővülni fog, amely az adminisztratív teendők növekedését is maga után fogja vonni, így a vállalkozás vezetésének és munkavállalóinak mindennapi adminisztratív teendőinek megkönnyítésére Vállalatirányítási rendszer beszerzése és a hozzájuk kapcsolódó tanácsadás is a fejlesztés részét képezi.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.03.01.

 Kedvezményezett: PURECON Plus Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Technológiai korszerűsítés a Purecon Plus Kft-nél

A Purecon Plus Kft sikeresen pályázott a VEKOP-1.2.6-20 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázati felhívás keretében, melynek eredményeként 10.431.012 Ft támogatást nyert el hegesztő gépek beszerzésére.

Jelen pályázat keretében 3 db hegesztő berendezést kívánunk beszerezni, melyek egyrészt technológiai korszerűsítést képviselnek cégünk életében, másrészt tevékenységi körünk bővítését jelentik, mivel ezen eszközökkel olyan innovatív szolgáltatást, illetve terméket tudunk majd előállítani, melyet jelenleg Magyarországon más cég nem tud kínálni.

Beszerzésre kerülő gépek: Ritmo Alfa 400 manual hegesztőgép, Basic 200 és Basic 250 tompa hegesztő gépek

A cégünk szolgáltatási tevékenységének bővülésével egyrészt árbevételünk növekedését, másrészt új munkahelyek teremtését tudjuk lehetővé tenni.

 

Projekt azonosítószáma: VEKOP-1.2.6- 20-2020-01432

Projekt várható befejezése: 2021. 06.30

Szerződött támogatás összege: 10 431 012 Ft

Támogatás mértéke: 70 %